woensdag 3 oktober 2012

The host

Al twee jaar stond het boek me aan te staren, elke avond en ochtend opnieuw. Vandaar dat het op mijn summer reading list terechtgekomen is - en we negeren even het feit dat het ondertussen al herfst is. En het bleek een boek te zijn waarvan je je achteraf voor het hoofd slaat dat je het niet eerder las. Goed, dus.


The host speelt zich over een paar (honderd? duizend?) jaar af, wanneer de souls onze planeet hebben veroverd en er nog maar een aantal echte mensen overblijven, in plaats van 'gesoulde' mensen. Melanie, haar broer Jamie en haar love interest Jared zijn er daar drie van - tot Melanie gevangen genomen wordt en 'bezet' wordt door Wanderer, een soul met veel ervaring. Melanie blijkt echter sterker dan de doorsnee menselijke geest, zo sterk dat Wanderer ook gevoelens ontwikkelt voor Jamie en Jared en ze (samen) op zoek gaan naar de schuilplaats waar ze hadden afgesproken met Melanie. Dat zijn ongeveer de eerste honderd bladzijden, de rest speelt zich af - spoiler alert - te midden van de 35 andere echte mensen.

Het boek, van Stephenie Meyer die ook Twilight schreef, neemt je mee op een avontuur dat je zelf niet zou kunnen bedenken. Net als de Twilight-serie is dit boek heel mooi geschreven en is het verhaal nog net geloofwaardig genoeg om je mee te nemen. Ik ben normaalgezien niet zo'n fan van SF, maar voor dit boek maakte ik graag een uitzondering. Zeker een aanrader als je Twilight (de boeken, niet de films) mooi en goed vond, of gewoon zin hebt in een goed boek. 't Is wel een kleine 600 bladzijden, dus je moet er al echt zin in hebben.

Voor de mensen die geen zin hebben in die 600 bladzijden is er goed nieuws: er is een film over het boek in de maak! (Die enge, zilveren ring rond de pupil is overigens teken dat de mens bezet wordt door een soul. Een soort van herkenning, dus.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I'd love to hear what you think, dus laat gerust een berichtje achter!